Vistheater Pesca verrijkt met nieuwe parel

Vistheater Pesca verrijkt met nieuwe parel

Verwacht geen traditioneel restaurant, bij Pesca draait het om de beleving van een vismarkt! Onder begeleiding van de marktkoopmannen kies je zelf vis uit die uitgestald ligt op het ijs. Pesca heeft dus geen menukaart. Maar wel een nieuwe parel!

Onderscheidend concept

Pesca is vis, gastvrij, toegankelijk, eigenwijs en innovatief. Met een vernieuwende kijk op het eten van vis en een vernieuwende kijk op standaard horeca. Eigenaar Sven Sallaerts legt uit: "Zoals wij het zelf noemen is het horeca 2.0. We werken met een vismarkt en een wijn-landschap waar gasten hun eigen eten en drinken uit kunnen kiezen. Dit zorgt voor een unieke beleving en daarnaast betrekken we de gasten op deze manier veel meer bij het concept. Gedurende de avond verlaagt de marktkoopman de prijzen meerdere malen. De vis op de markt is dus dynamisch geprijsd, afhankelijk van beschikbaarheid, seizoen en weersomstandigheden. Op die manier zorgen wij voor de laagste prijs voor de hoogste kwaliteit. Zo gaan wij verspilling tegen en kunnen wij altijd een scherpe prijs aanbieden". Pesca is in 2016 geopend mede dankzij crowdfunding. In datzelfde jaar won het restaurant de prijs als 'Best Hospitality Concept', uitgereikt door Entree Magazine.

 

Beleving, beleving, beleving

Bij binnenkomst word je direct gevangen door de unieke setting. Plots sta je letterlijk op de vismarkt, de vissen liggen uitgestald op het podium en de koopmannen zijn druk bezig met adviseren. De show kan beginnen. Je wordt begeleid in de hoeveelheid van de vis die je nodig hebt om samen te delen en de vis wordt daarna afgewogen. Op de muur hangt een bord met bijgerechten, zoals diverse gegrilde groenten en ook Crispers. De nieuwe parel bij Pesca! Dit zijn V-vormige aardappelwedges met schil. De koopman is enthousiast. Zodra je de vis en bijgerechten op de markt uitgezocht hebt, kan je bijpassende wijn of bier kiezen op basis van jouw gekozen vis. Vervolgens loop je met je bucket gevuld met drankjes naar het restaurant en neem je plaats. Zodra je buzzer afgaat, haal je de vis op bij de visafslag om de gerechten vervolgens te delen met je tafelgenoten. Samen kiezen is samen delen! Shared dining is de basis om deze unieke ervaring te realiseren.

 

Innovaties

Pesca probeert gasten te verrassen door nieuwe producten aan te bieden. Daar zijn de Crispers van McCain een mooi voorbeeld van. "De wedges worden niet standaard aangeboden, onze gasten kiezen het als bijgerecht tijdens hun bezoek aan de vismarkt. Maar, zoals je wel zult begrijpen, beslist bijna elke gast om wedges te bestellen. De Crispers geven een goede bite en zien er leuk en anders uit. De unieke vorm van dit product levert veel positieve reacties op. Crispers zijn perfect voor ons shared dining concept en matchen goed met vis. Crispers zijn altijd lekker, als snack of als bijgerecht", aldus Sven. Zijn favoriete gerecht is Pesca's signature dish: de Zeebaars! "In combinatie met Crispers en een lekker huisgemaakt sausje, beleef ik mijn genietmoment van de week!".

 

Laat u ook inspireren door McCain en vraag hier een gratis proefpakket aan!

 

Met dank aan:

Sven Sallaerts (eigenaar)

Restaurant Pesca

www.pesca-amsterdam.nl